Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-01@23:34:25 GMT

منشأ ریزگردهای خوزستان، گرد و خاک ورودی از عراق است

تاریخ انتشار: ۱۹ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۵۵۵۶۶۴

منشأ ریزگردهای خوزستان، گرد و خاک ورودی از عراق است

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سازمان برنامه و بودجه کشور، اداره کل هوایی، فضایی و نقشه‌های مبنایی و مدیریت نقشه نگاری و اطلس‌های ملی سازمان نقشه برداری، هشدار سطح نارنجی اداره کل هواشناسی خوزستان در روز پنجشنبه مورخ ۱۲ اسفند ۱۴۰۰ نسبت به ورود گرد و خاک به این استان در روز جمعه با منشأ کشور عراق را اعلام کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس اداره حفاظت محیط زیست آبادان نیز از میزان ۶ هزار و ۸۳۱ میکروگرم بر متر مکعب گرد و خاک در ساعات ابتدایی روز جمعه ۱۳ اسفند ۱۴۰۰ خبر داد.

این در حالی است که این مقدار گرد و خاک بیش از ۴۵ برابر میزان استاندارد است.

با توجه به اقدامات سازمان نقشه برداری کشور در راستای پایش پدیده ریزگرد در سطح کشور، نتایج به دست آمده از پردازش پروداکت ماهواره سنتینل ۵ در بازه زمانی ۱۲ الی ۱۴ اسفندماه ۱۴۰۰، نشان از ورود ریزگردها در بسیاری از شهرهای استان خوزستان در روز جمعه مورخ ۱۳ اسفندماه داشته است.

بنابراین گزارش بر اساس نقشه به دست آمده در روز ۱۲ اسفندماه ۱۴۰۰، با توجه به عدم ورود گرد و خاک به کشور، بازه رنگی تعیین شده حاکی از عدم وجود ریزگرد در شهرهای غربی و جنوب غربی استان خوزستان داشته و این در حالی است که بر اساس نقشه تهیه شده از توزیع ریزگردها در تاریخ ۱۳ اسفند و با ورود گرد و خاک به کشور، بسیاری از شهرهای استان خوزستان همانند اهواز، سوسنگرد، هویزه، جنگیه، شوش، شوشتر، شادگان، آبادان به شدت درگیر این پدیده شده اند.

اگرچه بر اساس نقشه تهیه شده از تاریخ ۱۴ اسفند، از شدت درگیری شهرهای استان خوزستان با پدیده ریزگرد کاهش یافته اما همچنان در بخش‌های جنوبی و شمال غربی استان خوزستان، این پدیده فعال است.

کد خبر 5443605

منبع: مهر

کلیدواژه: سازمان نقشه برداری سازمان برنامه و بودجه ریزگرد ریزگردها گرد و غبار گرد و خاک بورس وزارت جهاد کشاورزی رستم قاسمی اوکراین نهضت ملی مسکن جنگ اوکراین دستمزد کارگران قیمت دلار بانک مرکزی ایران جواد اوجی درج قیمت تولیدکننده روی کالا سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای نظام مهندسی وزارت نفت ایران استان خوزستان گرد و خاک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۵۵۶۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بارش‌ها در ایران ۹ درصد افزایش یافت / کاهش ۸ درصدی ورودی آب به سدهای کشور

بر اساس آخرین آمار اعلام‌شده از سوی دفتر مطالعات پایه منابع آب، در بازه زمانی ابتدای سال آبی تا هشتم اردیبهشت، ورودی آب به سدهای کشور نسبت به مدت زمان مشابه هشت درصد کاهش یافته است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، بر اساس آخرین آمار اعلام‌شده از سوی دفتر مطالعات پایه منابع آب، از ابتدای سال آبی تا هفتم اردیبهشت، ارتفاع کل ریزش‌های جوی کشور معادل ۲۰۰.۱ میلی‌متر است، این مقدار بارندگی نسبت به میانگین دوره‌های مشابه درازمدت (۲۱۵.۲ میلیمتر) ۷ درصد کاهش و نسبت به دوره مشابه سال آبی گذشته (۱۸۳.۱) ۹ درصد افزایش را نشان می‌دهد.

همچنین کمترین میزان بارش مربوط به استان بوشهر بوده که در این بازه زمانی ۱۵۲.۸ میلی‌متر بارندگی داشته است، این میزان نسبت به متوسط بلندمدت کاهش ۳۸ درصدی داشته است، استان اصفهان در این بازه زمانی ۱۴۳.۲ میلی‌متر بارش داشته است که نسبت به سال گذشته تغییری نداشته است.

میزان بارش‌ها در استان تهران ۱۷۲.۸ میلی‌متر بوده است که نسبت به میانگین بلندمدت ۲۶ درصد کاهش یافته است.

کاهش ۸ درصدی ورودی آب به سدهای کشور

میزان کل خروجی سدهای کشور در بازه زمانی ابتدای سال آبی تا هشتم اردیبهشت، ۱۶ میلیارد و ۶۹ میلیون متر مکعب ثبت شده و نسبت به سال گذشته یک درصد افزایش داشته است. در مدت زمان مشابه سال گذشته، میزان کل خروجی سدهای کشور ۱۶ میلیارد و ۵۲ میلیون متر مکعب بوده است.

میزان کل ورودی آب به سدهای کشور هشت درصد کاهش یافته و در این بازه زمانی ۲۶ میلیارد و ۵۷ میلیون مترمکعب است، همچنین حجم کنونی آب موجود در مخازن ۳۱.۵۶ میلیارد متر مکعب بوده که نسبت به حجم ۳۱.۶۰ میلیارد متر مکعبی سال گذشته، تغییر چندانی نداشته است. با توجه به اینکه ظرفیت کل مخازن سدها ۶۰ میلیارد متر مکعب است، اکنون پُرشدگی سدها به ۶۴ درصد رسیده است.

کد خبر 748992

دیگر خبرها

  • هوای برخی شهرهای خوزستان ، ناسالم برای گروههای حساس
  • جزئیات آلودگی‌ هوا در شهرهای خوزستان
  • احداث ۲۷ شهر جدید در نقاط ساحلی
  • ۱۷۰ هزار طرح نهضت ملی مسکن در شهرهای جدید کشور فعال است
  • رئیس دیوان عالی کشور: منشأ موج بیداری دانشجویان آمریکایی، انقلاب اسلامی است
  • جزئیات آلودگی هوا در استان خوزستان
  • منشأ گرد‌و‌غبار امروز خوزستان مشخص شد
  • مشخصات خودروی برقی مناسب ناوگان تاکسیرانی اعلام شد
  • بارش‌ها در ایران ۹ درصد افزایش یافت / کاهش ۸ درصدی ورودی آب به سدهای کشور
  • طوفان عراق، منشأ گرد و غبار امروز خوزستان